Gouda bij Kaarslicht valt met Podium Peperstraat in de prijzen!

25 feb 2023

Sfeerbeeld Peperstraat
Sfeerfoto Peperstraat, gemaakt door bewoner

De jury van de Wim van Beekprijs van GoudApot heeft het Podium Peperstraat van Gouda bij Kaarslicht uitgekozen als winnaar over het jaar 2022.  Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de drie grondleggers van GoudApot die niet meer betrokken zijn in bestuurlijke zin. De prijswinnaar wordt gekozen uit de 200 aanvragen die een beroep doen op GoudApot om de sociale cohesie in Gouda te bevorderen. Het juryrapport zegt het volgende over dit onderdeel van Gouda bij Kaarslicht:

“De aanvraag vanuit de Peperstraat is zo’n aanvraag waarin alles samenkomt waar we blij van worden. Een hele straat die zich inzet om iets moois toe te voegen aan de eigen straat, bewoners die betrokken zijn, Organisaties die zich presenteren, garages, theaters, en bruggen werden gebruikt voor toneel, zang of gewoon voor een goed doel. De straat zelf met mensen uit een ver verleden bevolkt. Kortom: gebruik wat je hebt met mensen die er wonen en dat als aanvulling op een mooie Goudse manifestatie.

De jury is -unaniem- van mening dat dit de pareltjes zijn die de stad mooier maken, en de bewoners meer betrokken. Wij hopen op een mooie en lange traditie en hopen dat andere straten zich uitgedaagd voelen.”

Podium Peperstraat is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van ruim 30 bewoners van de Peperstraat en Westhaven met de organisatie van Gouda bij Kaarslicht. De bruggetjes en in de garages van diverse panden in de Peperstraat waren op 16 december van 14.00 – 22.00 uur het decor van muziek, theater en een vleugje nostalgie. De kerngroep bestond uit Monique ten Hoopen, Gerard Overkamp, Thea van Zon en Peter Meijer.

Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van GoudApot en Sociëteit Concordia.

De prijs is op 25 februari uitgereikt in het Kleintheater Zwaan, Zwaansgat 15 in aanwezigheid van wethouder Michel Klijmij- van der Laan.

Heeft u dit mooie optreden gemist, dan moet u volgend jaar tijdens Gouda bij Kaarslicht hier zeker een bezoek aan brengen. Op onze foto impressie pagina kunt meer foto’s bekijken van de Peperstraat.

TURF theater "Paling" -inschenken Mispelorium
Foto Jan van den Berg: TURF Theater

Ook interessant