Gouda bij Kaarslicht

Programma Gouda bij Kaarslicht 2020

Gouda bij Kaarslicht is onder invloed van de aanhoudende coronacrisis dit jaar anders gevierd. Er is een alternatief programma gemaakt, dat bestaat uit de volgende onderdelen:

- Kijk de Kerstfilm 'Wij dragen het licht' terug, uitgezonden op vrijdag 11 december

Kijk de film op ons YOUTUBECHANNEL of op de TV West website en bij TV Gouwestad!

Kijk de film met Engelse ondertiteling

Een fijne 'feelgood' film met onze kinderburgemeester Ruben Mourik in de hoofdrol over 65 jaar Gouda bij Kaarslicht. Kijk de trailer. De film wordt herhaald op TV West op Tweede Kerstdag vanaf 17.00 uur tot en met de dag na Kerst, zondag 27 december 12.00 uur. De herhalingen, om het uur, zijn ondertiteld via Teletekst pagina 888.

TV West is te vinden bij alle grote TV providers. Rekam-Caiway kanaal 72, Ziggo digitaal kanaal 30, KPN Interactief kanaal 512, KPN Digitenne kanaal 22, Tele2 kanaal 40, Vodafone Thuis kanaal 1801, T-Mobile kanaal 903.

Artikel Goudse Post 10 november met kinderburgemeester Ruben Mourik

In de buurt interviewde regisseur John de Heij, 8 december

- De grote kerstboom op de Markt 

ontbreekt niet, zoals alle 64 jaren hiervoor. Helaas was er geen moment dat we de boom gezamenlijk konden ontsteken en ook konden we niet met elkaar samen zijn en genieten van optredens in de vele kerken, musea, theaters etc. Natuurlijk brengt de boom de binnenstad in kerstsfeer. Sinds 7 december, toen de boom arriveerde uit Kongsberg staat hij op de Markt tot de eerste week van januari 2021. U kunt op eigen gelegenheid de stad bezoeken en de boom bewonderen, houdt u wel rekening met coronamaatregelen over routes, vervoer en de anderhalve meter afstand tot elkaar. 

De feestverlichting is ontstoken en de ondernemers zetten hun beste beentje voor in hun winkels in kerstsfeer boordevol mooie cadeau's.

- Expositie 65 jaar Kaarslicht in de Goudse Binnenstad

Gouda bij Kaarslicht zou normaal gesproken nu extra uitgepakt hebben voor haar 65e jubileumeditie. Dat kan echter niet op de vertrouwde manier maar toch willen we u graag veel laten zien over deze 65 jarige geschiedenis en de waarschijnlijk oudste lichtjesavond traditie van Nederland. Er is een expositie samengesteld over die rijke geschiedenis, met foto's en verhalen. De route voert u langs een negental locaties in de binnenstad. De expo werd 12 december geopend. Ook die blijft tot de eerste week van januari 2021 en de meeste panelen zijn op publiek toegankelijke plekken te zien op eigen gelegenheid. De route staat ook in XPLORE app van Centric. Kom niet met grote groepen, maar als u toch de broodnodige frisse neus gaat halen of cadeautjes gaat kopen in de stad, volg dan deze route. Houdt wel rekening met coronamaatregelen over routes, vervoer en de anderhalve meter afstand tot elkaar. Helaas zijn door de recente lockdownmaatregelen van de overheid drie panelen voor de hele duur van de expositie niet toegankelijk. Het betreft de Goudse Waag, de Sint-Janskerk en het goldapoortje bij Museum Gouda. De desbetreffende panelen kunt u hier bekijken.

- Gouda bij Kaarslicht Youtubekanaal

De vele artiesten die normaal gesproken te zien en horen zijn tijdens een 'normale' Gouda bij Kaarslicht, gaan een filmpje maken met een eigen kerstoptreden en zullen dat plaatsen op het speciaal hiervoor opgezette Youtube Kanaal Gouda bij Kaarslicht. Blijf dit kanaal in de gaten houden want in de tijd tot Gouda bij Kaarslicht en Kerst zullen daar steeds nieuwe filmpjes en opnames aan toegevoegd worden.

Gouda bij Kaarslicht 2020 - YouTube compilatie Gouwestad TV

Breng de stad in de bekende mooie kerstsfeer, zet en hang lichtjes voor de ramen. Laten we er met elkaar een mooi feest van maken én, erg belangrijk in deze tijd, zolang het kan, koop lokaal, bestel maaltijden, haal 'coffee to go', kortom help mee om de Goudse ondernemers en culturele organisaties deze winter en de coronaperiode door te helpen zodat we onze mooie binnenstad zo levendig mogelijk houden.Wilt u voordelig met de bus?

Woont u in een omliggende gemeente? Arriva heeft een mooie aanbieding voor u!
Lees verder »

Gouda, stad van...

Dit filmpje is van Andere tijden, in 2019 voor de coronapandemie. Bekijk de Goudse winterevenementen in 'normale jaren!
Lees verder »