Foto-impressie Gouda bij Kaarslicht 2023

Het programma startte vrijdag 15 december 2023 al om 14.00 met het openingsconcert. Tegelijkertijd startte de programmering op verschillende locaties binnen en op straat in de Goudse binnenstad en op de Markt. Het programma in de St. Jan begint al bij de start van de Winterfair om 11.00.

Hieronder een aantal foto’s die fotografen voor ons gemaakt hebben. Op deze foto’s rust auteursrecht. Wilt u gebruik maken van een foto neem dan contact met ons op.

Foto vanaf de St'Jans toren, het toont het sfeervolle ontsteken van de lampjes in de boom, terwijl de elektrische verlichting zoveel mogelijk uit is en kaarsjes in de ramen van het stadhuis en omliggende panden branden.

📸 Remco Gerritsen-Ceremonie bij de boom 2023

Foto moment met Adreslabel met Pieter Verhoeve, Paul Buis en de Kinderburgemeester

📸 Astrid den Haan

De boom van 2023

Hieronder een carousel van de avonturen van de boom. Half november werd hij gekapt in de bossen rond Kongsberg. Met de reguliere vrachtboot tussen Noorwegen en Nederland is hij naar Rotterdam gevaren. Via het terrein van Nederhof in Gouda is hij op 8 december naar de Markt gebracht.

Bij de Kleiwegbrug is de boom enthousiast onthaald door leerlingen van basisschool Het Groene Eiland, de Celebration-band van Gouda’s Harmonie de Pionier en het kindercollege. Waarna de boom om 12.45 op de Markt arriveert.

De boom wordt uitgepakt en het verzendlabel wordt ceremonieel overhandigd aan  de burgemeester, kinderburgemeester en en Paul Buis, voorzitter Gouda bij Kaarslicht.

De boom wordt voorzien van piek en wordt dan op zijn plek op de Markt geplaatst.

Maandag 11 december start het optuigen. Maar door de harde wind heeft dat wel wat voeten in de aarde, maar donderdag is hij klaar voor het moment van ontsteking de volgende dag.

Na een stormachtige en natte periode wordt de boom op 8 januari weer afgetuigd en krijgt hij zijn derde leven in de Futseltuin in Korte Akkeren.

Openingsconcert Gouwe Bigband

Ook dit jaar opende Gouda bij Kaarslicht met een gratis te bezoeken openingsconcert in de Goudse Schouwburg. Dit keer verzorgd door de Gouwe Bigband.

Ze speelden een divers repertoire, van soul en jazz tot latin, kerstnummers en nieuwe pophits. Met zangeres Stefanie Kenters en een gastoptreden van Sofie de Bruijn.

Hieronder een carrousel met foto’s van Jan van den Berg.

Openingsconcert Gouda bij Kaarslicht.

📸 Jan van den Berg

Ceremonie bij de boom

Het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht was traditiegetrouw de ceremonie bij de boom van 19.00 tot 20.00. Duizenden mensen verzamelden zicht op de markt. De panden rondom de markt waren verlicht door duizenden kaarsen en de openbare verlichting was uit. Een nieuw podium zorgde voor meer aandacht voor het aanzicht van het monumentale stadhuis.

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart bracht enkele kerstliederen ten gehore vanuit de Sint-Janstoren. Traditiegetrouw was er de toespraak van burgemeester Pieter Verhoeve. Pieter Verhoeve bedankt de aanwezige loco burgemeester van Kongsberg Just Salvesen voor de geschonken boom. ‘Jouw cadeau, onze kerstboom, 800 kilo vriendschap, is de schitterende ster vanavond.’ De ceremonie werd muzikaal omlijst door organist Gerben Budding, docenten van de Goudse Popschool, meisjeskoor Ars Musica en sopraan Nannette Mans. Er werd een voorstelling uitgevoerd door de kinderen van de Bibelebonz en er werd een gedicht voorgedragen door stadsdichter Jeffrey van Geenen. Special Guest dit jaar was Jennie Lena.

In het Noors werd afgeteld tot het moment dat de boom werd verlicht.

Hieronder een carrousel met foto’s van Astrid den Haan, Jan van den Berg, Jan van der Spree en Rob Radix

Mizzelto in de tuin van Museum Gouda

📸 Jan van den Berg

Ook op andere plekken was het gezellig in de binnenstad

Gouda bij Kaarslicht is al jaren meer dan alleen de ceremonie bij de boom. Op maar liefst 24 locaties, 75 verschillende optredens en in totaal zo’n 1000 optredende personen was er van 14.00 uur tot in de kleine uurtjes van alles te beleven in de Goudse binnenstad. Nieuw dit jaar was het de binnenplaats van het  Raoul Wallenbergplantsoen. Hier kun je zien hoe het daar was.

Hieronder een impressie van diverse optredens en locaties tijdens Gouda bij Kaarslicht 2023.

De foto’s in de carrousel zijn van Astrid den Haan, Jan van den Berg, Jan van der Spree, Jan Spoel en Rob Radix

Foto Wedstrijd 2023

We zagen eerdere jaren op social media altijd heel veel foto’s van onze volgers verschijnen. Dat vonden wij een mooie aanleiding voor een wedstrijd.

Meer dan 60 foto’s hebben we van jullie ontvangen en 10 zijn er geselecteerd voor de wedstrijd op facebook.

Er is meer dan 1000x gestemd en 3 foto’s hebben meer dan 140 stemmen per foto ontvangen. Hierdoor hebben we besloten om drie winnaars te selecteren.

Heleen Verkade
Kim Reijers
Anneke Streefkerk

In de carrousel  hieronder zie je de andere 7 inzendingen van Menno Arentsen, Leila Gharavi, Beatriz Molina, Agnes Halling, Esther Klijn, Alexandra Kamer en Hans Colijn

📸 Kim Reijers

De Muziektent op de markt met kinderkoor

📸 Foto Heleen Verkade

De Muziektent op de markt met kinderkoor

📸 Foto Anneke Streefkerk