Eerste Programma krant overhandigd aan Burgemeester Pieter Verhoeve

27 nov 2023

Burgemeester Pieter Verhoeve (m) ontvangt van Voorzitter Paul Buis (rechts) de programmakrant. Carolien Meus staat met raamposter (l)
Foto: Hester Hage

Paul Buis en Carolien Meus hebben namens Gouda bij Kaarslicht vanmorgen het eerste exemplaar van het programma overhandigd aan burgemeester Pieter Verhoeve. Dit jaar in vorm van een krant, die huis-aan-huis verspreid zal worden op woensdag 6 december. Het programma is vanaf nu te bekijken op onze website: www.goudabijkaarslicht.nl/programma.

‘We hebben er dit jaar voor gekozen om het programma in de vorm van een krant uit te brengen. Hierdoor kunnen we deze als bijlage huis-aan-huis verspreiden via de Goudse Post en meer mensen bereiken’, aldus Carolien Meus namens Gouda bij Kaarslicht. ‘Daarnaast is het programma gratis af te halen op de bekende plekken zoals het Huis van de Stad en VVV, de Chocoladefabriek, Museum Gouda en het NS Station.

Openingsconcert in de Schouwburg

Ook dit jaar staat er op 15 december weer een uitgebreid programma op de planning. Om 14.00 is er een openingsconcert in de Goudse Schouwburg. Het openingsconcert wordt dit jaar verzorgd door de Gouwe Bigband, en is net als vorig jaar weer gratis te bezoeken. ‘Van soul en jazz tot latin, en zelfs kerstnummers en nieuwe pophits voor het openingsconcert, de Gouwe Bigband heeft voor ieder wat wils’, aldus Hans van Riemsdijk, lid van de band.

Voor jong en oud

Het dagvullende programma start om 14.00 op diverse plekken in de Goudse binnenstad. Het is een combinatie van traditionele en vernieuwende elementen. Zo zijn er verhalenvertellers en is er muziek van alle genres, poëzie, en in de avond zelfs een silent disco op de Visbanken en SensationkaaRs in het Stadhuis.

Boudewijn Zwart keert weer terug. Hij zal vanaf de Sint-Janstoren om 18.50 enkele kerstliederen ten gehore brengen op het carillon. Daarnaast is er traditiegetrouw de toespraak van de burgemeester en wordt er geluisterd naar het kerstverhaal. Er is muziek van Bigband Concordia, Gerben Budding, de docenten van de Goudse Popschool, Nannette Mans en de kinderen van Bibelebonz. Special Guest dit jaar is Jennie Lena.

Meer aandacht voor licht en geluid

‘We hebben dit jaar extra ons best gedaan om het licht en geluid tijdens het programma bij de Boom te optimaliseren. We hebben hierbij goed geluisterd naar de feedback die we hebben ontvangen vorig jaar. We hebben er alle vertrouwen in dat we een verbeterslag hebben gemaakt. Ook is er meer aandacht voor het aanzien van het stadhuis, en maakt het bordes weer deel uit van het programma. Maar we verklappen nog niet alles, sommige elementen blijven nog een verrassing,’ vertelt Carolien Meus.

Ook interessant