3. Agnietenkapel

16.00 – 17.00
StrijkVrij bestaat sinds 2019 en is opgericht om volwassen beginners op een strijkinstrument de mogelijkheid te bieden om samen te musiceren in de vorm van ensemblelessen o.l.v. docenten Mariëlle Rijkaart en Saskia Maas.

Kenmerkend voor het orkest is het enorme plezier dat iedereen eraan beleeft om steeds een stapje verder te komen en van de noten echt muziek te maken!

Foto optreden van Strijkvrij in de St. Jan.
Foto vanoptreden tijden Gpuda bij Kaarslicht 2022

 17.30 – 19.00 uur

Gouds Symfonie Orkest (GSO) o.l.v. dirigent Aad van der Velde. Vanavond spelen zij muziek in kerstsfeer van oa Corelli, Bach en Händel (delen uit Watermusic).

Het GSO is een amateurorkest voor gevorderde musici. Het speelplezier staat centraal, maar natuurlijk ook de verbetering van hun kwaliteit.  Het repertoire is overwegend klassiek, met af en toe een uitstapje naar een ander genre zoals in 2015 een gezamenlijk concert met Jaap Mulder (klezmermuziek), en in 2022 hebben zij een feestelijke kindervoorstelling gegeven met de film ‘The Snowman’.

Je kunt ook meespelen in het orkest! Gezien de huidige bezetting in het orkest zijn ze op zoek naar: 1e violen, altviolen en een bassist.

Heb je zin om elke donderdag in een ontspannen sfeer muziek te maken, neem dan contact met ze op!

20.15 – 22.00 uur
Kamer Orkest Midden-Holland is een klein orkest met enthousiaste gevorderde amateurs afkomstig uit Gouda en de ruime regio. Onder leiding van Sjoerd Haver speelt het orkest voornamelijk klassieke muziek uit de 18e en 19e eeuw met af en toe een uitstapje naar film- en volksmuziek.

De ambitie van dit orkest is om door te groeien tot een orkest dat de meeste (klassieke) stukken in een originele, oorspronkelijke, bezetting kan spelen. Ze zijn daarom op zoek naar meer enthousiaste en gevorderde muzikanten. Op dit moment zijn ze op zoek naar strijkers (met name violen) en hoorn.

Heb je zin om elke maandagavond in een ontspannen sfeer muziek te maken, neem dan contact met ze op!

 

Groepsfoto van Kamerorkest Midden Holland met instrumenten