22. Oud-Katholieke Kerk

Deze prachtige kerk aan de Hoge Gouwe heeft een rijke geschiedenis van bijna 400 jaar. De kerk is een bezoek alleszins waard.

16.00 17.00 uur 
Amicanto, o.l.v. Mirjam Warnas, een Gouds 55+ koor een Gouds 55+ koor van mensen met muziekervaring zingen religieuze en wereldse liederen

 

Koor dirigente met handen voor zich uit en ogen bijna gesloten. zwart t-shirt
Repetitie Koor Oekraïne

18.45 – 19.15 uur 

Kom luisteren naar Oekraïne United, een initiatief van Olena Khmelova en Trijntje van der Linden. Olena wordt met haar 2 dochters opgevangen in het het huis van de familie Van der Linden. Trijntje heeft op het conservatorium gestudeerd en Olena heeft in Odessa piano gestudeerd. Ze maken regelmatig samen muziek en zo ontstond het idee om een kerstkoor te starten op de Blokker opvanglocatie. De eerste repetitie was op 2 oktober jl.

Het koor bestaat uit een volwassen en een kinderkoor. Het volwassenkoor bestaat uit ongeveer 16 zangers met 11 Oekraïeners en 5 Nederlanders waaronder de docenten die hen Nederlandse les geven. Het kinderkoor (leeftijden 4 tot 10 jaar) bestaat uit 14 Oekraïnse kinderen en de twee zoontjes van Trijntje. De koren zingen meerstemmig Nederlandse, Oekraiense, Engelse, Duitse, Franse, Israelische, Afrikaanse en Japanse (kerst-)liederen!

20.00 22.00 uur 

Het Noorderkoor is een gemengd, meerstemmig koor en bestaat al meer dan 40 jaar.
Zij ondersteunt de vieringen in de H.Josephkerk in Gouda en zingen o.a. liederen van Huub Oosterhuis. Het koor staat onder leiding van dirigent Frans v.d. Vaart en wordt op de piano begeleid door Robert Vuyk.

Het kerstrepertoire is van alle tijden en komt uit alle windstreken.

 

In een kerk staan 28 koorleden in rood en zwart gekleed, staan achter het orkest en voor een groot schilderij met bijbelse afbeelding.

Volgende edities

15 – 12 – 2023      
13 – 12 – 2024      
12 – 12 – 2025      

Social media

Advertentie Met Arriva voor 9,95 met 5 personen naar Gouda bij Kaarslicht

© Gouda bij Kaarslicht

Webdesign door DoubleWeb

Privacy verklaring