Voorzitter Piet Zuijdwijk neemt feestelijk afscheid

9 mrt 2022

Foto: Astrid den Haan- Burgemeester Pieter Verhoeven overhandigt de zilveren erepenning aan Piet Zuijdwijk vergezeld door zijn vrouw.
Foto: Astrid den Haan

Vandaag neemt Stichting Gouda bij Kaarslicht afscheid van haar gewaardeerde Voorzitter Piet Zuijdwijk. In de 12 jaar dat Piet voorzitter is geweest van Gouda bij Kaarslicht is het evenement doorontwikkeld tot een groot gewaardeerd sfeervol event met landelijke allure.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de Stichting hem benoemd tot Ere-voorzitter van de Stichting als dank voor zijn inzet. Maar daar bleef het niet bij, de Gemeente Gouda heeft dit afscheid nog een extra feestelijk tintje gegeven door Piet te benoemen tot ereburger van de stad Gouda. Burgemeester Verhoeve reikte hem de zilveren erepenning van de stad Gouda uit.

Piet is sinds 2009 voorzitter van de Stichting Gouda bij Kaarslicht. Onder zijn leiding is Gouda bij Kaarslicht in de afgelopen 12 jaar veranderd. Een grote verandering was de verhuizing van de dinsdag naar de vrijdag in 2013, waardoor meer Goudse organisaties konden participeren. Het aantal optredens op de dag en in de avond werd daardoor flink uitgebreid. Het aantrekken van Zorgpartners als sponsor en de live-uitzendingen van omroep West maakten dat ouderen vanuit het zorgcentrum het aansteken van de lichtjes bij de boom live konden meemaken en Gouda bij Kaarslicht in de regio meer bekendheid kreeg.

Piet heeft de stichting altijd op een uiterst sympathieke en harmonieuze wijze geleid, en dat heeft  er mede toe geleid dat de groep vrijwilligers in staat is om een evenement van landelijke allure neer te zetten. De groep bezit tevens de flexibiliteit en creativiteit om in tijde van corona tot tweemaal toe een alternatieve Gouda bij Kaarslicht neer te zetten.

Piet is op meer gebieden actief voor de Goudse samenleving. Hij is tevens bestuurslid van het Gouds Mannenvocaal en Bridgeclub 83 en voor Gouda op Schrift vertaalt hij archiefstukken uit het latijn. In 2009 is hij bij zijn afscheid als rector van het Coornhert gymnasium benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn maatschappelijke verdiensten.

Per 1 januari 2022 is het voorzitterschap van de Stichting Gouda bij Kaarslicht in handen van de heer P. Buis.

Ook interessant