Update Dichter bij Kaarslicht

9 nov 2023

Hanneke Leroux leert middelbare school scholieren dichten.
Dichters Hanneke Leroux (l) en Noa Heddergott

Terwijl we ons klaarmaken voor de 68ste editie van Gouda bij Kaarslicht is er inmiddels meer bekend over het project Dichter bij Kaarslicht.

In aanloop naar Gouda bij Kaarslicht zal een bijzonder en nieuw project plaatsvinden voor leerlingen van groepen 7 en 8 van de Goudse basisscholen. Goudse dichters geven workshops en enthousiasmeren leerlingen om speciaal voor Gouda bij Kaarslicht gedichten te schrijven. Deze gedichten worden vervolgens tentoongesteld als ‘raamgedichten’ in de Goudse binnenstad.

Langs een wandelroute kunnen leerlingen hun eigen gedicht ontdekken.

Dit initiatief is een samenwerking tussen de Brede School Gouda, Goudse dichters en de stichting Gouda bij Kaarslicht.

Daarnaast geven de Goudse dichters workshops op middelbare scholen waar de leerlingen worden ingewijd in de wereld van poëzie, rap en spoken-word.

Gedichten van de middelbare scholieren zijn te zien en te lezen op banieren in de stad. En wie wil mag acte de presence geven tijdens Gouda bij Kaarslicht op locatie in een speciaal daarvoor ingericht Casa della Poesia!

Op de hoek Korte Noodgodsstraat – Peperstraat opent Casa della Poesia tijdens Gouda bij Kaarslicht haar deuren (15.30 – 18.00 &19.30 – 22.00). Speciaal geopend voor Dichters bij Kaarslicht uit Gouda en de nabije omgeving. De host van de avond is dichter Jaco Wineke en de begeleidende muziek is van Shannon Breeze.

Ook interessant