Gouwe Bigband verzorgt het openingsconcert

3 nov 2023

Gouda bij Kaarslicht start ook dit jaar weer op vrijdag 15 december met een openingsconcert in de Goudse Schouwburg. En net als vorig jaar is het weer volledig gratis te bezoeken. Dit jaar wordt het concert verzorgd door de Gouwe Bigband. U heeft ze misschien vorig jaar gezien toen ze op Visbanken speelden.

Het repertoire van de band is net zo gevarieerd als het publiek dat ze aantrekken. Hans van Riemsdijk, lid van de band: ‘Van soul en jazz tot latin, en zelfs kerstnummers en nieuwe pophits voor het openingsconcert, de Gouwe Bigband heeft voor ieder wat wils. We willen niet dat het publiek na een aantal nummers denkt: ‘Nu hebben we wel genoeg gehoord’. Dus openen we Gouda bij Kaarslicht met een heel divers repertoire.’ Aan het roer staat bandleider Marijn Wigman. Hij brengt een frisse benadering mee als afgestudeerde van het conservatorium, gespecialiseerd in jazz.

De Gouwe Big Band bestaat inmiddels vijf jaar. De leden, een divers gezelschap variërend in de leeftijd van twintigers tot zeventigers, delen hun passie voor muziek, het publiek vermaken en jonge muzikale talenten een kans bieden om in de schijnwerpers te staan. ‘Onze opzet was, en is nog steeds, muziek maken dat een breed publiek aanspreekt. Ons doel is het publiek meenemen met een groep die er veel plezier in heeft’, vertelt van Riemsdijk.

De groep is vastbesloten muzikanten te verbinden in een tijd waarin muziekverenigingen het lastiger krijgen mensen met zich te verbinden. ‘Als het even kan, betrekken we studenten in de muziek of mensen die zich in muziek willen ontwikkelen, om ze zo een podium te geven’, vertelt van Riemsdijk. ‘Zo willen we ook zorgen voor meer animo voor muziek.’

Het openingsconcert vindt plaats op vrijdag 15 december van 14.00 tot 15.00 en is gratis te bezoeken. Er hoeft niet te worden gereserveerd. Bezoek voor meer informatie over de programmering in de Schouwburg www.goudseschouwburg.nl, of  de website van Gouda bij Kaarslicht via www.goudabijkaarslicht.nl.

Ook interessant