De kerstboom is van Kongsberg aangekomen in Gouda

10 dec 2022

Foto: Jan van den Berg en Tekst: Hester Hage, Het Kontakt

Tekst: Hester Hage, Het Kontakt, de Goudse Post

De grote spar, die ieder jaar traditiegetrouw van zusterstad Kongsberg naar Gouda reist, is gistermiddag 9 december aangekomen op de Markt.

Dit jaar werd de aankomst van de boom groter aangepakt dan eerder. Om 12.00 kwam de boom aan op de kop van de Kleiweg. Leerlingen van basisschool De Ridderslag begeleidden de boom, samen met het looporkest van de Pionier over de Kleiweg naar de Markt. 

Om half 1 was het dan zover: de leerlingen konden de boom uitpakken op de Markt. Daar stond het kindercollege klaar met een speciaal versierde kerstbal, met daarop een wens. De kerstballen werden door het kindercollege overhandigd aan burgemeester Pieter Verhoeve en Paul Buis, de voorzitter van Gouda bij Kaarslicht. Het kindercollege sprak daarbij hun wensen uit voor de kinderen in Gouda. 

Kerstwensen van het kindercollege
Roselina Toekoen, kinderburgemeester van Gouda.
“Het thema van Gouda bij Kaarslicht 2022 is ‘Weer samen”. Daarom heb ik mijn kerstbal versierd met vingerafdrukken van iedereen die ik ken. Ik ben kinderburgemeester geworden omdat ik het belangrijk vind dat iedereen er mag zijn. Samen sta je sterk!”

Anne Warga, kinderwethouder Natuur en Duurzaamheid.
“Ik heb mijn kerstbal versierd met bloemen en bijen omdat ik ieder kind toe wens dat ze omringd door natuur kunnen opgroeien.”

Milou van Rooijen, kinderwethouder van cultuur en onderwijs.
“Ik heb mijn kerstbal versierd in regenboogkleuren omdat ik vind dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.”

Rick van Zanten, kinderwethouder Sport en Burgerschap.
“Ik heb van mijn kerstbal een voetbal gemaakt omdat je samen voetbalt. En natuurlijk is sporten ook heel gezond en dat wens ik iedereen toe.”

Romy Seppenwoolde, kinderwethouder Jeugd en Welzijn.
“Ik heb van mijn kerstbal een blije kerstbal gemaakt omdat ik graag wil dat alle kinderen in Gouda blij zijn en hoop hier als kinderwethouder aan bij te kunnen dragen.”

Timo van Gastel, kinderwethouder Sociale Zaken.
“Mijn bal staat vol met munten. Ik weet wel dat geld niet aan een boom groeit maar ik wens dat geen enkel kind in armoede hoeft op te groeien.”

Ook interessant