Gouda bij Kaarslicht

Naar Kaarsjesavond? Het gemakkelijkst met het openbaar vervoer!

U kunt op vrijdag 15 december op veel manieren naar Gouda reizen, maar met de bus of trein is toch wel het meest comfortabel. U hoeft immers geen parkeerplaats te zoeken en wordt vlakbij afgezet.

Aanbieding van Arriva

Naar Gouda bij Kaarslicht? Makkelijk én voordelig met de bus

U kunt heel makkelijk met het openbaar vervoer naar Gouda bij Kaarslicht komen. Met de bus is zelfs uiterst comfortabel: u hoeft geen parkeerplaats te zoeken, en wordt vlakbij afgezet.   

Dagkaart 4 euro p.p., kinderen gratis

U kunt ook nog eens op uw reis- en parkeerkosten besparen. Want een retour Gouda bij Kaarslicht kost maar 4 euro per persoon! En uw (klein)kinderen tot 12 jaar? Die reizen gewoon gratis mee!   

Onbeperkt reizen na 11.00 uur

Met uw busdagkaart kunt u na 11.00 uur onbeperkt reizen met alle stads- en streekbussen, Qliners en R-net bussen van Arriva in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland. Let op: Uw dagkaart geldt alleen op buslijn 195/295 (Utrecht-Rotterdam) als Arriva de vervoerder is, dus niet in de bussen van Syntus. U kunt het ticket niet gebruiken op buslijn 45 (Den Haag-Leiden) of in de Nachtbus, buurtbus en OV-taxi.

Bestel nu uw e-ticket(s)

Voor uw busdagkaarten hoeft u zelfs de deur niet uit. U bestelt ze gewoon online, dan krijgt u ze in uw mailbox. Bestel wel voor iedere persoon in de reisgroep een eigen ticket, ook voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. (Dat e-ticket kost dan 0 euro.) Kinderen t/m 3 jaar reizen zonder vervoerbewijs met u mee. Laat het ticket bij het instappen zien aan de buschauffeur (als print of op het scherm van uw telefoon, via de Arriva-app).

OV, Plan uw reis van deur tot deur 

U kunt uw reis naar Gouda bij Kaarslicht plannen via deze link. Vul uw vertrekadres, de datum (15 december 2017) en de gewenste vertrek- of aankomsttijd in. Reist u uitsluitend met de bus, klik dan op ‘Extra opties’ en selecteer de bus. Kies nu ‘Plan mijn reis’. U krijgt meteen een reisadvies van deur tot deur, en ziet wat uw reis kost met een OV-chipkaart. Arriva wenst u een mooi Gouda bij Kaarslicht!

Voor meer informatie over openbaar vervoer, kijk op: www.ns.nl en www.9292.ov.nl 

Komt u met de auto?

Tijdens Gouda bij Kaarslicht is het centrum van Gouda moeilijk bereikbaar. Wanneer u toch met de auto komt, wordt u vanaf de A12 of N207 (vanuit de richting Alphen aan den Rijn) via borden naar een parkeerterrein aan de Heuvellaan en op de Gentseweg geleid.

Vanaf dit punt rijden er vanaf 16.00 uur continu pendelbussen naar het centrum en weer terug naar het parkeerterrein. De laatste pendelbus vertrekt vanaf de Bloemenkiosk (tegenover het bus- /treinstation centrumzijde) om 23.30 uur.

Gouda is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Gouda heeft een Intercitystation en daarnaast onderhoudt Arriva (busvervoer) een uitgebreid regio- en stadsdienstennet.

Komt u vanaf de N228 of N207 (vanuit de richting Bergambacht) dan kunt parkeren op het parkeerterrein van GOUDasfalt (Gouderaksedijk 32, Gouda) en met pontje Gein oversteken naar het Centrum. Dan steekt u de weg over en wandelt u zo de stad in via de Oost- dan wel Westhaven op, waar meteen de eerste lokaties al te vinden zijn. Parkeren GOUDasfalt kost € 7,= all-in per auto: parkeren+retour pontje alle inzittenden.

Betaalwijze: contant

Komt u met de fiets?

Er worden extra fietsrekken geplaatst aan de Herpstraat. Op weer andere plekken in de stad mag u uw fiets niet stallen. Bekijk deze kaart voor meer informatie.

Komt u met de camper/caravan?

Met uw camper, motorhome kunt u terecht op parkeerterrein Klein Amerika aan de Fluwelensingel. Er zijn ca. 30 plekken beschikbaar met voorzieningen als elektriciteit voor een redelijke prijs. De caravan kan hier niet terecht. Daarvoor kunt u naar recreatieterrein De Kooi in Stolwijk, Benedenkerkseweg 69, een goede 5 kilometer buiten Gouda.

Wilt u voordelig met de bus?

Woont u in een omliggende gemeente? Arriva heeft een mooie aanbieding voor u!
Lees verder »

Gouda, stad van...

Andere Goudse winterevenementen!
Lees verder »