Gouda bij Kaarslicht

Naar Kaarsjesavond? Het gemakkelijkst met het openbaar vervoer!

U kunt op vrijdag 13 december op veel manieren naar Gouda reizen, maar met het Openbaar Vervoer is toch wel het meest comfortabel. U hoeft immers geen parkeerplaats te zoeken en wordt vlakbij afgezet en intercity station Gouda is goed bereikbaar met trein en bus.

Met de bus? Aanbieding van Arriva

Naar Gouda bij Kaarslicht? Makkelijk én voordelig met de bus :

Speciale actie op 13 december: Samenreisdagkaart van Arriva!

Op één Samenreisdagkaart kunt u met twee tot vijf personen (max. twee volwassenen en max. drie kinderen van 4 t/m 17 jaar) na 9.00 uur met de bus vanuit de hele Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland naar Gouda reizen én weer terug voor maar 9,95 euro! En bij inlevering van de bon krijgen alle reizigers op die Samenreisdagkaart ook nog eens 50% korting op hun eerste drankje in het pop-uprestaurant in de Gouwekerk (Hoge Gouwe 39)! 

De Samenreisdagkaart is na 9.00 uur de hele dag geldig in alle reguliere stads- en streekbussen (inclusief R-net), behalve op buslijn 45 (Den Haag - Leiden). U kunt de kaart kopen bij de buschauffeur (uitsluitend met pinpas). Waar de dichtstbijzijnde bushalte is en hoe laat uw bus vertrekt, checkt u met de handige reisplanner, waarmee u de hele reis ‒ dus van deur tot deur ‒ kunt plannen. Vanaf het busstation is het maximaal 10 minuten lopen naar de binnenstad.

Lees meer over de Samenreisdagkaart en de voorwaarden op arriva.nl/gbk.

Arriva wenst u een mooi Gouda bij Kaarslicht!

Voor meer informatie over openbaar vervoer, kijk op: www.ns.nl en www.9292.ov.nl 

Komt u met de auto?

Tijdens Gouda bij Kaarslicht is het centrum van Gouda moeilijk bereikbaar. Wanneer u toch met de auto komt, wordt u vanaf de A12 of N207 (vanuit de richting Alphen aan den Rijn) via borden naar een parkeerterrein aan de Groenheuvel en op de Gentseweg geleid.

Vanaf dit punt rijden er vanaf 16.00 uur continu pendelbussen naar het centrum en weer terug naar het parkeerterrein. De laatste pendelbus vertrekt vanaf de Bloemenkiosk (tegenover het bus- /treinstation centrumzijde) om 23.30 uur.

Komt u vanaf de N228 of N207 (vanuit de richting Bergambacht) dan kunt parkeren op het parkeerterrein van GOUDasfalt (Gouderaksedijk 32, Gouda) en met pontje Gein (vaart van 11 uur 's octends tot 00.00 uur in de nacht) oversteken naar het Centrum. Dan steekt u de weg over en wandelt u zo de stad in via de Oost- dan wel Westhaven op, waar meteen de eerste lokaties al te vinden zijn. Parkeren GOUDasfalt kost € 8,= all-in per auto: parkeren+retour pontje alle inzittenden.

Betaalwijze: contant

Komt u met de fiets?

Er worden extra fietsrekken geplaatst aan de Herpstraat. Op weer andere plekken in de stad mag u uw fiets niet stallen. Bekijk deze kaart voor meer informatie.

Komt u met de camper/caravan?

Met uw camper, motorhome kunt u terecht op parkeerterrein Klein Amerika aan de Fluwelensingel. Er zijn ca. 30 plekken beschikbaar met voorzieningen als elektriciteit voor een redelijke prijs. De caravan kan hier niet terecht. Daarvoor kunt u naar recreatieterrein De Kooi in Stolwijk, Benedenkerkseweg 69, een goede 5 kilometer buiten Gouda.

Wilt u voordelig met de bus?

Woont u in een omliggende gemeente? Arriva heeft een mooie aanbieding voor u!
Lees verder »

Gouda, stad van...

Andere Goudse winterevenementen!
Lees verder »