N. Peperstraat 126

14.00 – 17.00 uur
Afgelopen zomer speelde muziektheater GOED WERK in Gouda de voorstelling ‘Koekenbakkers’. Speciaal voor Gouda bij Kaarslicht hebben ze er een kerstversie van gemaakt. Deze korte muzikale voorstelling speelt zich af in een fictieve koekjesfabriek: De koekenbakkers zijn gewend stroopwafels te bakken maar nu moeten ze switchen naar kerstkransjes. Dat vinden ze niet gemakkelijk. Maar alles is altijd ambachtelijk!

Foto van theatergroep Goed Werk. Allen met koksmutsen op. In groene letters de tekst 'Kerstbakkers'
Kartonnen Pinguïns voor in de poppenkast

19.30 – 22.00 uur
GordijnOpzij speelt: “Hoe het kwam dat de pinguïns kerst vierden in Gouda”
Marleen van Os en Ben Bijker hebben opnieuw een mooi verhaal gemaakt over hoe op een nacht door de ijzige kou de pinguïns in de problemen raken. Ze hebben hulp nodig. De walrus, de inktvis, de zeemeeuw doen allemaal hun best, maar niets helpt. De pinguïns vertrekken op een ijsschots, is er iemand die ze kan helpen? Een hartverwarmend verhaal dat eindigt onder de grote kerstboom in Gouda. De voorstelling wordt gespeeld in een heel bijzonder theatertje….

GordijnOpzij speelt interactieve voorstellingen die gaan over de grote en kleine dingen in het leven. De verhalen zijn voor kinderen, soms voor grote mensen en soms voor allebei.

De poppenkast is een klein theatertje waarin met behulp van (hand)poppen elke fantasie en werkelijkheid tot leven komt. Zij spelen in de traditionele poppenkast, vóór de poppenkast of met objecten en poppen op tafel. Onmisbaar is daarbij de interactie met het publiek.