Programma Gouda Bij Kaarslicht gelanceerd / Gouda Candlelight, programme available

 

Programma Gouda bij Kaarslicht vrijdag 14 december 2018 gelanceerd

Hou je van sfeervolle gedichten of zoek je juist activiteiten die leuk zijn voor kinderen? Heb je een zwak voor theater of gedichten of juist klassieke muziek? Maak dit jaar je keuze in het nieuwe uitgebreide programma van de 63e editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’ aan de hand van verrassende themaroutes. In één oogopslag vind je datgene waar je interesse naar uitgaat. De locaties zijn op 14 december ook duidelijk herkenbaar aan de routekleur. Zo kun je nog makkelijker op ontdekkingstocht gaan langs de mooiste locaties en optredens in de binnenstad.

Het programma van de 63e editie van het mooiste lichtfeest ‘Gouda bij Kaarslicht’ is te downloaden op de website in het Nederlands en Engels. Binnenkort zijn ook de samenvattingen in een aantal andere talen weer beschikbaar, zodat gasten uit het buitenland in hun eigen taal een overzicht kunnen lezen. Het gratis programmaboekje, dit jaar in een nieuwe vorm, wordt vanaf nu verspreid over de stad.

Op vrijdag 14 december is jong en oud weer van harte welkom om vanaf ca. 14:00 uur in de historische Goudse binnenstad te komen genieten van sfeervolle muziek, theater, kunst en andere activiteiten. Het feestelijke openingsconcert vindt plaats in de Gouwekerk, vanaf 14:15uur, waar kan worden genoten van een keur van artiesten. Veel winkels doen mee, en de horeca bereidt heerlijke kerstmenu’s.

Het ontsteken van de kerstboom

Als de avond valt gaan de lichten op de Markt uit en wordt het historische Stadhuis verlicht door 1500 Bolsius Gouda kaarsen. Alle aanwezigen worden traditiegetrouw uitgenodigd vanaf circa 18.30 uur mee te zingen met de samenzang o.l.v. stadbeiaardier Boudewijn Zwart en Brass band Schoonhoven. Vanaf 19.00 uur begint de ceremonie bij de boom, waar de veelzijdige Goudse operazangeres Tania Kross stukken uit haar bijzondere tournee Kross 2000 zal zingen. Een aantal nummers zal zij samen met het honderdjarige koor Toonkunst vertolken. Bekende ingrediënten als het wintergedicht, het kerstverhaal door burgemeester Milo Schoenmaker en kinderburgemeester Tess Huismans, zullen niet ontbreken. Ook na afloop van de ceremonie bij de kerstboom gaan de feestelijkheden in de stad nog lang door, met tal van optredens en afsluitende feesten in de stad.

 

Volg het laatste nieuws

Eventuele wijzigingen in het programma, berichten over de bereikbaarheid en andere nieuwsberichten worden op de website up-to-date bijgehouden.

Vanaf vandaag staat alle informatie en het complete programma op www.goudabijkaarslicht.nl

Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Contact: info@goudabijkaarslicht.nl

Wilt u voordelig met de bus?

Woont u in een omliggende gemeente? Arriva heeft een mooie aanbieding voor u!
Lees verder »

Gouda, stad van...

Bekijk hier de Goudse winterkrant 2021!
Lees verder »