Gouda bij Kaarslicht: traditie met lichtjes en gezelligheid

 

 Bezoek de sfeervol aangeklede stad en blijf gerust nog enkele dagen om de Goudse gastvrijheid te proeven en te genieten van de traditionele kerstsfeer in de prachtige historische binnenstad.

Het programma start al aan het begin van de middag. Dan klinkt overal op straat muziek en worden in de mooie kerken van Gouda gratis concerten gegeven. De galeries zijn geopend en de musea (veelal gratis) toegankelijk. Door de stad zijn wandelingen uitgezet die onder begeleiding of op eigen gelegenheid zijn te lopen. Dit jaar ook door middel van een heuse app: XplreGouda, die de gemeente Gouda samen met Centric ontwikkeld heeft. Ook de winkels in de stad en de cafés en restaurants zetten hun deuren gastvrij open en maken het extra gezellig deze dagen. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van het programma naar de westkant van de binnenstad. Rond de Turfsingel, het Erasmusplein en in de Garenspinnerij gebeurt van alles: muziek, dans en zelfs watertaxi’s! Kijk voor het complete programma op goudabijkaarslicht.nl.

Historisch centrum in kerstsfeer

In de avond gaan de lichten uit op het Marktplein en wordt het historische Stadhuis verlicht door 1.500 echte Gouda kaarsjes. Ook vanachter de ramen van de huizen rondom het marktplein glanzen kaarsen en verlichten de mensen die meezingen met de traditionele kerstzang. Ze worden begeleid door de Brassband Schoonhoven en stadsbeiaardier Boudewijn Zwart. Daarnaast verlenen tenor Frank Engel en sopraan Olexandra Lenyshyn, beiden lid van het koor van de Nederlandse Opera, hun medewerking aan het avondprogramma. Het hoogtepunt van Gouda bij Kaarslicht is tussen 19.00 en 20.00 uur. Nadat de burgemeester het kerstverhaal heeft voorgelezen, worden de tienduizend (energiezuinige) lichtjes in de enorme kerstboom van zusterstad Kongsberg aangestoken. Dit gebeurt traditiegetrouw door de Noorse burgemeester Vidar Lande van Kongsberg. Dit jaar doet hij dit voor het laatst, omdat hij volgend jaar aftreedt.

Winterevenement

Gouda bij Kaarslicht is hèt begin van een gezellig winterevenement dat vier weken duurt. Met tal van activiteiten op en rond de Markt. Waaronder op zaterdag 13 december Candlelight Shopping: veel winkels tot 22.00 uur open met live muziek, demonstraties en proeverijen. Daarnaast staat er bijna vier weken lang ook een sfeervolle ijsbaan op de Goudse Markt. Kijk voor meer informatie op welkomingouda.nl.

- einde bericht -

Wilt u voordelig met de bus?

Woont u in een omliggende gemeente? Arriva heeft een mooie aanbieding voor u!
Lees verder »

Gouda, stad van...

Bekijk hier de Goudse winterkrant 2021!
Lees verder »