Elise Mannah hoofdact Gouda bij Kaarslicht 2019

 

Medio september begint langzaam de kerstsfeerkoorts in Gouda te komen. Dat is als Gouda bij Kaarslicht bekend maakt wie dit jaar de artiest is voor de ceremonie bij de boom, dit jaar op vrijdag 13 december aanstaande. De ceremonie is traditioneel het hoogtepunt van dit oudste lichtfeest van Nederland, het uur waarin de burgemeester en de kinderburgemeester samen het kerstverhaal lezen. Het moment waarin we elkaar opzoeken om saamhorigheid, verdraagzaamheid en vriendschap uit te dragen, gesymboliseerd door de ontsteking van de lichtjes in de grote kerstboom, van onze vrienden uit zusterstad Kongsberg in Noorwegen en de vele honderden kaarsen rondom de Markt en in het centrum van Gouda.

Dit jaar is dit uur een echte Goudse productie, met als middelpunt zangeres Elise Mannah. Vorig jaar maakte Elise op veel mensen een onuitwisbare indruk met haar prachtige stem tijdens de viering op Roze Zaterdag in de Sint Janskerk. Veel Gouwenaars zijn bekend met deze Goudse nachtegaal, want Elise verzorgt ook al jaren de zang bij een inmiddels andere traditie, het paasontbijt op tweede paasdag. Ze zingt regelmatig voor producties van de EO in ‘Nederland zingt’ en dit jaar reist ze ook langs Nederlandse theaters met een uitverkochte toer met heel veel eigen gemaakt werk. Kortom, wij kunnen niet wachten.

We maken ons op voor een prachtige nieuwe editie, de 64e alweer dit jaar. Zoals ieder jaar zijn er al vanaf circa 14.00 uur overal in de stad optredens en is het genieten van theater, cultuur, muziek en heel veel oerHollandse gezelligheid in DE evenementenstad van 2019. Wees welkom en maak zelf de ultieme kerstsfeer mee. Dit jaar zijn er heel veel nieuwe ingrediënten te verwachten, terwijl we uiteraard de belangrijke tradities niet uit het oog verliezen. Het programma wordt ook dit jaar medio november onthuld op de website www.goudabijkaarslicht.nl


Wilt u voordelig met de bus?

Woont u in een omliggende gemeente? Arriva heeft een mooie aanbieding voor u!
Lees verder »

Gouda, stad van...

Bekijk hier de Goudse winterkrant 2021!
Lees verder »