8. Tuin van Willem Vroesehuys

In middag kunt u hier genieten van 6 Goudse basisschoolkoren, die hun mooiste kerstrepetoire laten horen.

 

14.30 – 14.45 uur            Basisschool De Ridderslag
15.00 – 15.15 uur            Basisschool De Cirkel
15.30 – 15.45 uur            Basisschool De Triangel
16.00 – 16.15 uur            De Westerschool
16.30 – 16.45 uur            Basisschool De Bijenkorf
17.00 – 17.15 uur            Casimirschool

Verschillende foto's van de Tuin van het Willem Vroesehuys. O.a. het beeld van Erasmus, de bloemenborders en de kapel
4 foto's van de vier vertellers, Carolyt in oudholands zeemansvrouw dracht, Marin Millenaar in actie, Hugo Gastkemper en Gerda Hoogendijk poserend.

19.45 – 22.00 uur
Met het thema “Weer samen” in het achterhoofd, nemen verhalenvertellers Hugo Gastkemper, Gerda Hoogendijk, Carolyt Koops en Marin Millenaar u mee in de wereld van verhalen over geloof, hoop en liefde. Luister mee in de speciaal ingerichte verhalentent.

Achtergrond van de vertellers:
Carolyt vertelt haar hele leven al verhalen. Haar verhaal begint al bij het voorstellen: in haar roepnaam twee oma’s zijn verstopt, Carolina en Ytje. Ze gaat op pad; soms als Carolyt, soms als Margaretha, de moeder van Erasmus. Haar verhalen worden haar aangedragen door wat ze tijdens haar tochten beleeft en wie of wat ze tegenkomt.

Gerda vertelt verhalen van alle windstreken en van alle tijden voor een publiek van hier en nu. Soms zijn het streekverhalen, dan weer sprookjes, fabels of volksverhalen. Altijd met plezier, emotie, een kwinkslag en oprecht verteld. Ze neemt je moeiteloos mee naar de wereld van het verhaal.

Marin vertelt volksverhalen, sprookjes en fabels vanuit de hele wereld, maar ook fantastische, autobiografische, literaire en geïmproviseerde verhalen voor jong en oud. In veel verhalen maakt hij muziek, die daar dan integraal onderdeel van uitmaakt.

Hugo is verhalenverteller én verhalenbedenker. Zijn verhalen gaan over de belevenissen en de persoonlijke groei van mensen, fantasiefiguren of zelfs voorwerpen. Hij vertelt met warme stem, beeldende bewoordingen en vleugjes humor. Zijn vertellingen verrassen, verwarmen en stimuleren.