6. Markt

Stadhuis

18.20 – 18.50 uur
De Bigband Concordia brengt iedereen alvast in de Kaarslicht sfeer, terwijl in het stadhuis de kaarsen worden aangestoken
18.50 -19.00 uur
Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart zal vanuit de toren enkele kerstliederen ten gehore brengen.
19.00 – 20.00 uur
Het hoogtepunt van deze dag is traditioneel de ceremonie bij de boom. De openbare verlichting is uit en het historische stadhuis, huizen en winkels rondom het marktplein zijn dan verlicht door duizenden Gouda kaarsen.
Traditiegetrouw is de toespraak van de burgemeester een belangrijk deel van de ceremonie en natuurlijk luisteren we naar het kerstverhaal. Dit zal muzikaal omlijst worden door Gerben Budding, docenten van de Goudse Popschool, Meisjeskoor van Ars Musica, Nanette Mans en de kinderen van de Bibelebonz.
Onze special guest dit jaar Jennie Lena, zal met haar gitarist een aantal stukken in kerstsfeer ten gehore brengen. Tegen achten tellen we allemaal af met de nieuwe (loco)burgemeester van Kongsberg naar de ontsteking van de lichtjes in de boom. Zo luiden we gezamenlijk de kerstperiode in.
21.30 – 00.30 uur
SensationKaaRs sluit dit jaar af in de Burgerhal van het Stadhuis. Een gezellige, swingende borrelavond als einde van deze editie van Gouda bij Kaarslicht vol dansbare kerstklassiekers.

 

 

Jennie Lena
Portret Gerben Budding
de Gorgonen; 3 dames in 17de eeuws frivole kleding en 1 dame verkleed als man met hoge hoed en snor
DE brassband van het Leger des Heils speelt op een volle Markt

Markt en omstreken

Dwalend door het centrum van de stad kun je de volgende muzikanten, artiesten en acts tegenkomen:

  • Theatergroep Maskerade een groep van 15 zangers, brengt Christmas Carols in kleding uit de tijd van Charles Dickens. Dit jaar voor de 20ste keer tijdens Gouda bij Kaarslicht.
  • De Gorgonen,ons wandelend improvisatietheater door Clara van de Boom, Claudia Verschuren, Marleine Verbeek en Rieneke Batelaan.
  • Kerstwind,als een wervelwind dwalen ze door het centrum met alle traditionals op het repertoire.
  • De brassband van het leger des Heils, zwerft op eigen wijze door de stad en speelt overal waar plek is.
  • Pretkapel de “Uit”bloazers is een brassband die bestaat uit een groep van acht enthousiaste muzikanten. Ze spelen bekende kerstliedjes waarmee ze een echt kerstsfeertje weten te creëren.
  • Draaiorgel De Pansfluiter te zien en te horen op diverse locaties in de binnenstad. Het orgel brengt een sfeervol en uitgebreid kerstrepertoire ten gehore. De Pansfluiter is beschermd Nederlands historisch cultureel erfgoed en uniek in zijn soort.
  • Vocalgroep All Xclusive, deze zes vrouwen zingen meerstemmig a capella, pop, soul en jazz.
  • Cor Verkade, – let op de man met de koffer- boeit je met zijn verhalen.
  • VoetFolk!, deze vreemde groep vrolijke muzikanten trekt over straten en pleinen. Niet versterkt en onbespoten brengen ze overal een bijzondere, feestelijke sfeer en gezelligheid.
  • Jubal All Star Xmas Band, na een paar jaar afwezigheid keren zij weer terug voor een aantal muzikale sets bij Gouda bij Kaarslicht