4. Achter de Waag

14.30 – 21.00 uur
Voor groot en klein is er de levende Kerststal met Maria, Jozef, het kindje Jezus en de Wijzen uit het Oosten. Kinderen kunnen binnenlopen en de dieren (konijntjes, kippen en schapen) aaien. De Kerststal is gerealiseerd door vrijwilligers van de Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’.

Levende Kerststal met volledige bezetting en pony en kip

📸 Jan van den Berg

GordijnOpzij met Ben Bijker en twee andere poppenspelers

14.30 – 17.00 uur
GordijnOpzij speelt “Er kan nog meer bij”. Samen met Marleen van Os verrast Ben Bijker opnieuw met een voorstelling gebaseerd op een oud sprookje: Een houthakker verliest zijn want (handschoen)  in het bos. Hij kan hem nergens meer vinden. Dan gaat hij naar huis, het is koud, het is winter. Kom kijken en luisteren hoe het verder gaat!

 

 

14.30 – 17.00 uur

Speciaal voor Gouda bij Kaarslicht is de boekfiets uitgerust met twee prachtige kerstverhalen die afwisselend worden voorgelezen aan kinderen én hun ouders. Samen bewegen en zingen om daarna heerlijk te ontspannen bij een fijn verhaal. Aansluitend gaan we aan de slag met een bewegingsversje in het thema van kerst. Een mooi rustmoment op deze feestelijk dag!

“Boekfiets” is een concept van Stichting Aanzet en wordt aangeboden door de Brede School. De Boekfietsers lezen voor met behulp van een vertelkastje. Zo wordt het (voor)leesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe gefietst!

 

 

Boekfiets met 4 voorleesvrijwilligers voor het Stadhuis op de Markt