24. De Vrije Evangelische Gemeente

Het gebouw waar deze kerkgemeente gevestig is, was van oorsprong een Joodse synagoge, gebouwd in 1827.

14.30 – 15.00 uur
Kalamos Klarinet Trio bestaat uit de ervaren Goudse klarinettisten Paul Schotanus, Sophie Breure (bes klarinetten) en Leid Oudemans (bas klarinet).  Ze zullen werken van o.a. Bach Cherubini en Mozart spelen.

Drie leden van Kalamos staan op de foto met hun clarinet. 2 dames een heer.

📸 Enk Harteveld

Kapel met toeschouwers met in midden de groep artiesten

16.00 – 16.45 uur  
Chalumeau is het klarinet-ensemble van Cultuurhuis de Garenspinnerij. Het bestaat uit 12 klarinettisten en staat onder leiding van Dominique Zwartelé. 
Vandaag brengen zij een stemmig programma ten gehore met werken van o.a Palestrina, Mozart, Bach en Händel afgewisseld met kerstliederen. 

 

 

20.00 – 22.00 uur
De twee koren Cantare en Gouds Mannenvocaal beide o.l.v dirigent Leo Rijkaart, zullen samen stukken brengen uit hun repetoire.

Cantare bestaat uit ongeveer 25 leden en onderscheidt zich met kwalitatief hoogstaande a capella uitvoeringen van componisten uit de Middeleeuwen tot eigentijdse muziek. De specialiteit van Cantare is Engelse koormuziek.

Het Gouds Mannenvocaal is uitgegroeid tot een hechte groep zangers die met veel enthousiasme en muzikale inzet werken aan afwisselende muziekstukken en optredens van uiteenlopende componisten uit Europa en Amerika.

Cantare en Gouds Mannenvocaal