23. St. Joostkapel

14.00 – 15.00 uur 
Cultuurhuis Garenspinnerij presenteert: Het Vrijetijds Orkest, dit altijd vrolijke orkest speelt volksmuziek, licht klassiek en kerstmuziek. Speciaal voor Gouda bij Kaarslicht is het orkest aangevuld met zangers die, naast de bekende kerstliedjes, ook populaire liedjes laten horen.

Het Vrijetijdsorkest
koor Coro d'Oro

15.15 – 16.00 uur
Coro d’Oro; een gezellig koor onder leiding van Alexandra d’Espinoza, afkomstig uit Argentinië, zingen speciaal voor Gouda bij Kaarslicht de mooiste nummers passend bij de kerstsfeer.

Coro d’Oro bestaat sinds 1994. De naam is een woordspeling, enerzijds verwijst het naar de plaats van oorsprong – koor van Gouda -, anderzijds zegt het iets over hun ambitie: streven naar een muzikaal kwalitatief (“gouden”) niveau. Coro d’Oro staat sinds 2003 onder leiding van dirigente Alexandra d’Espinoza, en geeft eenmaal per jaar een groot concert. Daarnaast treden ze een aantal malen per jaar op bij diverse gelegenheden. Ze hebben een breed repertoire: van Bach tot Schumann en van Dowland tot Elgar. Ook staan er diverse bijzondere Spaanstalige werken op ons repertoire. Meer informatie over het koor is te vinden op hun website.

16.1517.00 uur 
Marjan Luteijn (orgel) en Marja Verweij (blokfluit) vormen al enige jaren een duo en zijn een vaste waarde tijdens Gouda bij Kaarslicht in de kapel.

Foto van Marjan Luteijn op blokfluit en Marja Verweij op orgel.
Trio Tarantella

17.15 – 18.15 uur
Trio Tarantella bestaat uit 3 professionele musici die sinds een half jaar met elkaar samen spelen. Zij spelen licht klassiek repertoire, variërend van Carmen van G. Bizet tot Libertango van A. Piazolla. Voor de gelegenheid zal ook het kerstrepertoire niet ontbreken. De warme klanken van de dwarsfluit en de klarinet, ondersteund door de piano, komen heel mooi uit in deze stukken.

20.0022.00 uur

Afwisselend Vocadoca en Daniëlle van Laar met Mark Lippe

Vocadoca komt uit Gouda en wordt begin 2019 opgericht. Ze bestaan uit 15 enthousiaste zangers en zangeressen onder de leiding van Mathieu Smit.
Vocadoca zingt zowel a capella als met pianobegeleiding en er wordt meerstemmig gezongen, variëren van 4 tot zelfs 8 stemmig. Het repertoire bestaat momenteel onder andere uit liedjes van The Real Group, King’s Singers en arrangementen van Jetse Bremer en Kirby Shaw.
27 janauari 2024 vieren zij hun 5 jaar jubileum met een concert in de Lichtwijzer in Gouda.

Daniëlle van Laar (fluit) en Mark Lippe (orgel) zijn bekende Goudse musici, die al jaren actief zijn in de muziekwereld. Zij spelen sfeervolle kerstmuziek en bekende klassieke toppers.

Vocadoca
Foto van Danielle van Laar en Mark Lippe