17. Sint-Janskerk

De langste kerk van Nederland met de wereldberoemde Goudse Glazen!

11.00 22.00 uur 
Bezoek de Winterfair! In de prachtige Sint-Janskerk bieden standhouders sierlijke, smakelijke en aantrekkelijke (seizoens-) producten aan. Loop langs het kerstverhaal in de wereldberoemde Goudse Glazen en kom tot rust in de stilteruimte voor gebed en/of om een kaarsje aan te steken.
Met de aankopen op de Winterfair steunt u acht goede doelen: zes missionair werkers, één missionaire stichting en de stichting Goudse Sint-Jan. De stands waarbij de opbrengst volledig naar de goede doelen gaat, herkent u aan de flyer in de stand.

11.00 – 11.50 uur
Lunchconcert door Gerben Budding op het orgel van de Sint-Janskerk. 

12.00 – 12.50 uur
Het Ulfts Mannenkoor werd opgericht in 1957 en werd al snel daarna bekend in binnen- en buitenland. In Nederland traden zij op met grote namen zoals Marco Bakker, Ernst- Daniel Smit en Lee Towers. De pers noemt dit koor een van de beste Mannenkoren van Nederland.

Het koor was meermaals in binnen-en buitenland  op radio te horen en op  TV te zien o.a. bij de BBC. In Nederland bij o.a. Mies Bouman en Ivo Niehe. Ook kregen zij  een koninklijke onderscheiding (erepenning) vanwege de culturele verdiensten door het koor voor Nederland in het buitenland. In 2002 en 2012 trad het koor op in de Royal Albert Hall in London. In  2016 traden zij op in de Basiliek van Xanten, Duitsland, voor 1000 bezoekers en in 2018 voor het koninklijk paar, Willem Alexander
en koningin Maxima.

Mensen staan bij een kraampje in sfeervol verlichte Sint Janskerk in kerstsfeer
Foto gemaakt in een theater tijdens een optreden van het Ulfts Mannenkoor
De leden van Mikado staan buiten in een halve circel allemaal met de armen gespreid

14.30 – 15.30 uur  
Popkoor Mikado zingt popnummers, de mooiste, sterkste, leukste en meest ontroerende uit de pophistorie vanaf de jaren zestig tot nu, begeleid door muziekbanden. De uitdaging is: het brengen van bekende songs, maar dan net even in een ander jasje met uiteraard de ultieme kerstsongs. 

16.00 17.30 uur 
De Goudse orkesten Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie de Pionier spelen samen in de Sint Janskerk. Op het programma staan moderne en (licht) klassieke muziekstukken passend bij de sfeer van kerstmis.

Stedelijke Harmonie Caecilia is Gouda’s oudste harmonieorkest en maakt al meer dan 100 jaar muziek. Met een toegewijd team van meer dan 40 muzikanten en een gepassioneerde dirigent streeft de muziekvereniging ernaar om concerten en evenementen te presenteren die mensen samenbrengen en de schoonheid van muziek vieren. 

Gouda’s Harmonie de Pionier verzorgt diverse concerten in Gouda en omstreken. Het orkest telt rond de 65 muzikanten. Het repertoire is heel gevarieerd en bestaat uit moderne en (licht) klassieke muziekstukken. Gemiddeld treedt het orkest zes keer per jaar op bij diverse gelegenheden, zoals tijdens Gouda bij Kaarslicht, Gouda Waterstad (havendagen in juni) en om de paar jaar in de Goudse Schouwburg. 

Leden van Caecilia aan het spelen op hun instrumenten tijdens een optreden
Stads Harmonie de Pionier op podium groot uitgelicht
Optreden van popkoor, dirigent ervor en kleine band erachter

18.0018.45 uur  
Popkoor Prestige Gouda is onderdeel van Prestige Vocal Groups, de grootste en meest professionele landelijke popkoren- organisatie. Met een pop, rock en soul repertoire treden de Goudse amateurzangers dit jaar weer op.

20.15 – 21.45 uur  
De Sint Jan Kerstband brengt een aantal klassiekers ten gehore.​